Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

4 SEO Τεχνικές που πρέπει να αποφύγετε

Το SEO (Search Engine Optimization - Προώθηση Ιστοσελίδων) χωρίζετε σε 2 μεγάλα μέρη, το black hat seo και το white hat seo. Στο παρών post θα αναλύσουμε μερικές black hat τεχνικές που θα πρέπει να αποφύγετε!

1)Cloaking στο περιεχόμενό σας!
Είναι το νούμερο 1 από τις χειρότερες τεχνικές που θα μπορούσε κάποιος να χρησημοποιήσει στην ιστοσελίδα του! Τι είναι λοιπόν το Cloaking ; Το Cloaking (ή καλύτερα content cloaking) είναι να σχεδιάσετε έτσι την ιστοσελίδα σας ώστε να εμφανίζονται διαφορετικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησεις από αυτό που θα δει ο πραγματικός χρήστης! Αυτό αποκαλείτε cloaking και θεωρείτε από πολλούς το πιο "βρώμικο"-"ανήθικο" κόλπο που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει. Η περίπτωση της ιστοσελίδα της BMW αποτελέι λαμπρό παράδειγμα γιατί δεν πρέπει αν το δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε ακούσει για την συγκεκριμένη περίπτωση επτρίψτε μου να σε πω δύο λογάκια! Η BMWχρησημοποιούσε τις λεγόμενες "doorway pages"οι οποίες ήταν γεμάτες με στοχευώμενες λέξεις κλειδιά οι οποίες ήταν ορατές μόνο για τα bot/spiders των μηχανών αναζήτησης. Στόχευαν κυρίως στην λέξη κλειδί "used cars" (μεταχειρισμένα αυτοκίνητα), οπότε μέσω αυτού του trick που χρησημοποίησαν όταν κάποιος έψαχνε για "used cards" έβρισκε την ιστοσελίδα της BMW στην κορυφή αλλά όταν της πάταγε click με ένα javascript κολπάκι πήγαινε τους χρήστες στην κεντρική σελίδα της BMW η οποία ουδεμία σχέση είχε με το keyword "used  cards" . Τι κέρδισε λοιπόν η BMW από αυτό το "βρώμικο" κόλπο ; Μόλις την ανάκαλυψε το Google αυτό που κέρδισε ήταν να την πετάξει τελείως από τα αποτελέσματα αναζήτησης!

2)Απόκτηση backlinks από πωλητές backlink ή απο link exchange
Το συγκεκριμένο κόλπο ουσιαστικά αναφέρετε στο να προσλάβετε κάποιον ο οποίος θα αναλάβει να δημιουργήσει backlinks προς την σελίδα σας.

Γιατί όμως δεν πρέπει να το δοκιμάσετε ;

Κατ'αρχάς υπάρχει η προφανή απάντηση, δηλαδή ότι έρχετε σε απευθείας ρήξη με τους κανονισμούς και τα guidelines του google. Με άμεσο αποτέλεσμα αν σας πιάσουν να ακολουθήσετε και εσείς την μοίρα της BMW.

3)Διπλό Περιεχόμενο

Αν απλά κάνετε copy paste άρθρα από άλλες ιστοσελίδες ίσως θεωρείτε πως με αυτό τον τρόπο εμπλουτίζετε με περιεχόμενο την σελίδας και αποκτάτε περισσότερους επικσέπτες. Λάθος! Εκτός από ότι δεν συμφωνεί με τους κανονισμούς του google, το διπλό περιεχόμενο έχει πολύ λίγες πιθανότητες να γίνει index από το google bot. Αυτό συμβαίνει γιατί ο τελικός στόχος των μηχανών αναζήτησης είναι να δώσουν στον τελικό χρήστη αυτό που αναζητάει, όποτε δεν έχουν κανέναν λόγο να γεμίζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης με το ίδιο περιεχόμενο συνέχεια.

4)Keyword Stuffing

Οι λέξεις κλειδιά που χρησημοποιείτε στην ιστοσελίδα σας αποτελούν πολύ σημαντικό στοιχείο που θα κρίνει την θέση σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι πολύ επιχειρούν να γεμίσουν την ιστοσελίδα τους με αυτές τις λέξεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούν ένα ακατανόητο κείμενο. Αναρωτηθείτε πάντα : Αυτό βοηθάει τους χρήστες μου; Καμία μηχανή αναζητήσης και κανένα google bot δεν αγόρασε πότε κάτι από μια ιστοσελίδα, αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι ο τελικός χρήστης και μόνο

Αποφύγετε τις παραπάνω τεχνικές και να είστε υπομονετική , η υπομονή είναι μία από τις μεγαλύτερες αρετές και ταιριάζει γάντι στο SEO.
Αν βρήκατε χρήσιμο το άθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας, sharing is caring.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχεία...

ProsWeb SEO