Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Λεύκανση δοντιών: Όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Ειδικός γιατρός για λεύκανση δοντιών ο οδοντίατρος
Το χαμόγελο αποτελεί καθρέφτη του εαυτού μας. Κατέχει ρόλο κλειδί καθώς τονώνει την αυτοπεποίθηση και αναδεικνύει την προσωπικότητά μας.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι λοιπόν αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν το χαμόγελο τουςς.
Η λεύκανση είναι μια αισθητική θεραπεία με στόχο την αποκατάσταση αλλα και την ενίσχυση του λευκού χρώματος των δοντιών μέσω της απομάκρυνσης χρωστικών.

Μέθοδοι

1) Στο ιατρείο ενός οδοντιάτρου : Πραγματοποιείται από τον οδοντίατρο με χορήγηση υψηλής περιεκτικότητας οξέος μετά από σωστή απομόνωση των ούλων. Το οξύ που χρησιμοποιείται είναι είτε υπεροξείδιο του καρβαμιδίου είτε υπεροξείδιο  του υδρογόνου εξαρχής. Συχνα χρησιμοποιείται φως μπλε φάσματος για να επιταχύνει τη διαδικασία της λεύκανσης. Σκοπός της φωτεινής ενέργειας είναι να καταλύει την αντίδραση του υπεροξείδιου χωρίς να υπέρθερμαίνει τον πολφο (νεύρο του δοντιού). Έτσι η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο σε ένα ραντεβού μισής περίπου ώρας
2) Στο σπίτι: Εναλλακτικά η λεύκανση μπορεί να γίνει στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες° που παράσκευαζονται απο τον οδοντίατρο και εφαρμόζονται με χαμηλότερης περιεκτικότητας υπεροξείδιο απο τον ασθενή. Σε αυτήν την περίπτωση χορηγείται υπεροξείδιο  του καρβαμιδίου 33% ή υπεροξείδιο του υδρογόνου 12% σύμφωνα με τελευταία κοινοτική οδηγία.
3) Απο το φαρμακείο: λευκαντικα σετ με μη εξατομικευμένους ναρθηκες, οδοντοκρεμες κλπ
Tip1
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λεύκανση είναι μια επεμβατική θεραπεία. Συνεπώς πριν απο κάθε μέθοδο ειναι απαραίτητο να προηγείται κλινική, να αναδειχτούν τυχόν περιορισμοί και να δοθεί μια ρεαλιστική εικόνα στον υποψήφιο για το επικείμενο αποτέλεσμα.
Tip2Πριν απο την λεύκανση απαιτείται καθαρισμός στο ιατρείο
Περιορισμοί: 
1. Τερηδόνες: οποιαδήποτε τερηδόνα  θα πρέπει να θεραπεύτει πριν τη λεύκανση2
2. Αρχικό χρώμα αναφοράς :δόντια με πιο γκρι αποχρώσεις ανθίστανται στην λεύκανση και απαιτούν περισσότερο χρόνο
Παρενέργειες:
1. Παροδική ευαισθησία των δοντιών: συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας αν επιμείνει
2. Ανομοιογένεια χρώματος αν υπάρχουν παλιά σφραγίσματα ή προσθετικές αποκατά στάσεις. Μην ξεχνάτε οι ρητίνες ή η πορσελάνη δεν αλλάζουν χρώμα
Μετα την λεύκανση
Αποφεύγουμε: κάπνισμα, κόκκινο κρασί, καφέ, τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή και φλαβονοειδή. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τον καφέ σας χρησιμοποιήστε τουλάχιστον καλαμάκι!
Ειδικές περιπτώσεις
 Απονευρωμενα δόντια: πολλές φορές τα δόντια αυτά σκουραίνουν και η αισθητική τους αντιμετώπιση επιβάλλει την εσωτερική λεύκανσή τους
Συμπερασματικά ακολουθήστε προσεχτικά τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας, μην εμπιστεύεστε συνταγές που μπορεί να προκαλέσουν φθορά της αδαμαντίνης, ακολουθήστε την μέθοδο της επιλογής σας με σύνεση και απολαύστε το λευκό, λαμπερό σας χαμόγελο!
Περισσότερους γιατρούς μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.doctoranytime.gr/